BOTOX Behandeling

Wat is Botox?

Botox wordt door velen gebruikt als er gesproken wordt over een behandeling met botuline toxine, maar is officieel een merknaam. Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat op zenuwcellen inwerkt. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. Botuline toxine is dus een spierontspanner en geen filler. Botuline toxine is een medicijn, maar wordt ook vaak gebruikt voor cosmetische toepassingen. Daar wordt het verdund en met behulp van kleine injecties ingebracht. Botuline toxine is biologisch afbreekbaar, waardoor het effect van Botox tijdelijk is en na enkele maanden verdwijnt.

Waarvoor wordt Botuline toxine gebruikt?
Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen en spiertrekkingen achterwege blijven. Dit wordt vaak gedaan om de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes te verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ook kan het gebruikt worden om een kleine wenkbrauwlift te creëren. Een zogenaamde gummy-smile, wanneer er teveel zichtbaar tandvlees is bij het lachen, kan hiermee ook behandeld worden.

Daarnaast wordt Botox vaak gebruikt om overmatig zweten (ook wel hyperhidrosis genoemd) te verhelpen. De botuline toxine blokkeert de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze klieren zweet produceren in bijvoorbeeld de oksels. Ten slotte kan het ook goed gebruikt worden tegen tandenknarsen en migraine.


Wanneer is het effect van een Botox behandeling zichtbaar?

Botox werkt wel meteen nadat het is geïnjecteerd, alleen zijn de resultaten van de behandeling niet direct zichtbaar. Dit volgt na enkele dagen; vaak zie je al verandering na 2 tot 3 dagen. Het optimale effect kun je na ongeveer 14 dagen zien, aangezien de behandelde spier dan optimaal ontspannen is. Het resultaat is uiteraard wel afhankelijk van verschillende factoren, zoals de situatie voor de behandeling. Je cosmetisch arts kan je tijdens het consult een goede indicatie geven van het te verwachten resultaat.

Hoe vaak is een Botox behandeling nodig?


Veel mensen vragen zich af hoe lang botuline toxine werkt, en wanneer een vervolgbehandeling nodig is. Gemiddeld is de botox na zo’n 4 tot 6 maanden uitgewerkt, waarna de behandeling zonder problemen opnieuw kan worden uitgevoerd. Van een behandeling tegen overmatig zweten heb je iets langer effect, namelijk zo’n 6 tot 8 maanden. Botuline toxine heeft een spierverlammende werking. De spier hervindt zijn ‘oude’ spierkracht wanneer het middel helemaal is uitgewerkt. De spieractiviteit neemt dus niet ineens heftig toe als je stopt met het gebruik. Het natuurlijke verouderingsproces met rimpelvorming start weer langzaam na het stopzetten van een behandeling.Heb jij last van diepe rimpels?

Stoor jij je aan fronsrimpels, de rimpels op je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen ofaan dekraaienpootjes naast je ogen?Dan is een Botox behandeling geschikt voor jou! Een behandeling metBotuline toxineverzacht deze rimpelsoflaat ze volledig verdwijnen.Hierdoor zie jij erfrisser en energieker uit.

Botox helpt niet alleen tegen rimpels, het is ook zeer geschikt bij overmatig transpireren, oftewel zweten.De zweetproductiewordtongeveer zes maanden geremdna het inspuiten van de botuline toxine in de oksels of handpalmen. Ook knarsetandenkan verholpen worden dankzij Botox.

Behandeling:

Bij eenBotoxbehandeling is een verdoving niet nodig.De naald die we gebruiken is heel dun en fijn, waardoor de behandeling weinig tot geen pijn doet. Tijdens de behandeling worden hele kleine hoeveelheden botuline toxine in de spier gespoten. Hierdoor ontspannend de spieren tijdelijk, en verdwijnen de spiertrekkingen. Een Botox behandeling duurt ongeveer vijf tot tien minuten.


 • Advies gesprek met arts
  Consult

  Hetconsultvindt plaats met een van onzecosmetisch artsen.Hij of zijgeeft jede benodigdeinformatie over de behandelingen samen bespreek jejouwwensen en verwachtingen. De cosmetisch arts kan jeduidelijkuitleggen welke behandeling het meest geschikt isvoor jou engeeft jeeeneerlijk advies over het te verwachten resultaat.


  Nazorg

  Je mag directnaar huisen je normale activiteitenhervattenna de Botox behandeling.Misschien is je huideen beetjerood of gezwollen, maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg.Probeer de spieren in het behandelde gebied de eerste twee uur na de behandeling zoveel mogelijk te gebruiken. De werking van de Botox wordt hierdoor optimaal, omdat de botuline toxine zich dannog beterin de spier hecht. Daarnaast kun je de eerste vier uur je hoofd het beste zoveel mogelijk rechtop houden. De vloeistof zakt dan niet naar andere delen van je gezicht en zal dus ook geen effect op andere spiergroepen hebben.

Alle fillerbehandelingen worden uitgevoerd door een ervaren Cosmetisch arts KNMG.

Risico's

In principe zijn er geen complicaties of gevaren bij deze behandeling. Ook allergische reacties worden vrijwel niet gezien.In uitzonderlijke gevallen kan de behandeling een vreemd, tijdelijkeffect hebbenwaardoor het ooglid gaat hangen. Dit kan voorkomen bij het behandelen van de voorhoofdsrimpel of fronsrimpel. De behandelendcosmetischarts zaldaarom altijdgoedafwegenwelke rimpels voor een behandeling in aanmerking komen.Een hele beperkte groep mensen heeftantistoffen tegenBotox.Zij zullengeen of onvoldoende effectmerken van de behandeling.Heb je eenzenuw- of spieraandoening,ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan mag je helaas niet bij ons behandeldworden.


Wat kost een Botox behandeling?

Tijdens het consult zal de cosmetisch arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. De kosten van een behandeling worden bepaald door de locatie van de Botox. Met één zone/locatie worden voorhoofdsrimpels of fronsrimpels of kraaienpootjes (beide zijden) bedoeld.

f3baf8e9fa9ddd299a25a37b6b7ea28b
first.jpg.optimal
l
OIP (1)
OIP (2)
OIP
Screen+Shot+2021-11-08+at+3.16.41+PM

Botuline Toxine Prijzen :


 • 0,5 zone:               € 90,
 • -1 Zone:                  € 135,
 • -2 Zones:               € 260,
 • -3 Zones:                € 360,-

(Mannen + 10 euro per Zone )

 • Jawline (masseter) Slimming    € 280,
 • -Trapezius slimming                      € 350,
 • -Armpits excessive sweating     € 550,
 • -Migraine                                           € 260,-